Bemutatkozás

Sáros Viktor soproni túravezető
Sáros Viktor
egyéni vállalkozó,
soproni túravezető

Köszöntöm a honlapomon!

Saját vállalkozásomat 2013. októberében indítottam el azzal a szándékkal, hogy részben előre megtervezett túraútvonalakon történő szakvezetéssel és egyedi igények figyelembe vételével, útitervek elkészítésével széles választékot kínáljak a Sopronba érkező kirándulóknak szabadidejük eltöltéséhez.

Amit én kínálok, az nem pusztán gyalogos vagy kerékpáros útmutatás a természetben, hanem ismeretterjesztő kirándulások, túrák. Valamennyire hasonlít a városi idegenvezetéshez. Ellenben valamennyi ember ismeri a város életét, működését. Nem mondható el ugyanez az erdő életéről. A vezetett túrák során igyekszem minden korosztály érdeklődési körének megfelelően bemutatni az erdő sajátos világát, biológiáját.

Jártasságomat évtizedes túravezetési múltamra és a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának erdőmérnök és vadgazda mérnök szakjain szerzett tapasztalataimra alapozom.

Úgy gondolom, hogy ma az emberek jelentős része csekély vagy sok esetben téves információval rendelkezik természetes környezetünkről, ezen belül erdeinkről. Kirándulásaim során könnyedén megismerkedhetnek az erdőben zajló folyamatokkal, az ott történő emberi beavatkozásokkal, mindezek okaival és következményeivel. Felmerülő kérdéseik pedig nem maradhatnak válasz nélkül. Feladatom, hogy a kirándulás végeztével úgy térjenek haza, hogy a kellemes séta vagy kiadósabb túra közben mindent láttak és megismertek, amit a Sopron erdeiben és a Fertő-tó vidékén lehetséges.

Az erdő életének bemutatásán túl Sopron környékének nevezetes naturális, természetbeni értékeit, gyakori célpontjait kívánom megmutatni, segíteni az oda való eljutást. A kirándulásokat úgy tervezem, hogy a csoport fizikai erőnlétének és szellemi igényeinek figyelembe vételével a lehető legtöbb látványosságot (pl. tavakat, kilátókat) el tudjuk érni egy alkalommal. Éppen ezért az ajánlott, leggyakrabban látogatott, igénybe vett túraútvonalakon túl egyedi kirándulásokat, útvonalakat is tervezek, amennyiben igény van rá (pl. több forrás, tó vagy éppen kilátó felkeresésének igénye esetén).

Kínálatomban szerepelnek néhány órás séta és egész napos túra útvonalak is. Így azok sem maradhatnak le az erdő felfedezésének élményéről, akik csak kevés időt tudnak rászánni vagy fizikai állapotuk nem enged több erőfeszítést. A hosszabb túrák során viszont eljuthatnak az ember által már kevésbé bolygatott, ritkábban járt, különleges erdőrészekbe, magasabban lévő kilátókba is.

Szerettel várom érdeklődését!
Kérem, tekintse meg ajánlott útvonal-tervezeteimet vagy válogasson kedvére az úticélok között és bízza rám a tervezést az igényeinek megfelelően.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánok Sopron és a Fertő-tó környékén!

 

Tisztelettel:

Sáros Viktor
soproni túravezető

   

Ismeretterjesztő erdei séták Sopronban idegenvezetővel
Ismeretterjesztő kirándulások, túrák Sopronban túravezetővel
Séta a Taródi-várhoz (Bolondvárhoz) idegenvezetővel Sopronban
Erdei séta a Károly-kilátóhoz a Ciklámen-tanösvény érintésével erdőmérnök túravezetővel
Fáklyás esti séta a soproni Sörgázdombi-kilátóhoz túravezetővel
Szieszta, pihenés a soproni Lőverekben könnyű sétával, túravezetővel
Séta a Soproni Parkerdőben túravezetővel
Séta a soproni Erzsébet-kertbe és a Nyugat-Magyarországi Egyetem botanikus kertjébe, herbáriumába és vadgazdálkodási gyűjtemény
Vasfüggöny kerékpártúra Sopronból a Fertő-tóhoz a Vasfüggöny Múzeum látogatásával és borkóstolással
Túra a Várhely-kilátóhoz, kelta kori földvárhoz, kelta sírhelyekhez a Ciklámen-tanösvény érintésével, túravezetővel
Túra hegyen-völgyön át a Soproni-hegységben túravezetővel
Kerékpáros kirándulás a Soproni-hegyvidék alpesi tájain túravezetővel
Kerékpárkölcsönzés Sopronban