Osztálykirándulás Sopronban, biológia óra az erdőben

Kaland, élmény, pihenés és tudás a Sopron erdeiben erdőmérnök túravezetővel

Kiránduló osztályA kalandos és izgalmas erdei kirándulás betervezése ideális bármely általános vagy középiskolás osztály számára. Talán kevés jobb módja van a fiatalok energiájának levezetésére, mint egy, a koruknak és fizikai erőnlétüknek megfelelő kirándulás a Soproni-hegyvidék változatos részein barangolva. Egy könnyebb erdei séta vagy éppen erőt próbáló hegyvidéki túra során ismerhetik meg az erdő életét, a benne zajló biológiai folyamatokat, ami egyben az iskolai természetismereti, biológiai és földrajzi tananyag része is. Tavasztól őszig korosztálytól függetlenül minden diák számára életre szóló élményt tartogat Sopron városa és árnyas erdeje.

 

Néhány órás kirándulóprogramok osztálykirándulás alkalmára

Rövid távon is nagy élmény!

Osztálykirándulás gimnazistákkalA néhány (kb. 1-4) órás idegenvezetés akkor ajánlott, ha még mást is terveznek a kirándulás napjára vagy egyszerűen csak rövidebb időt kívánnak rá áldozni az osztállyal. Jellemzően a város közelébe induló séták, kirándulások, amelyek egymáshoz közel található úticélok, turisztikai látványosságok felkeresését foglalják magukban. Így kiváló lehetőség adódik kevesebb erőfeszítés árán is a környék értékeinek megismeréséhez.

Kirándulás a Károly-kilátóhoz
A leggyakrabban választott, rövidebb (3-4 órás) ismeretterjesztő kirándulás a városközeli erdőben a Károly-magaslatot és a Sörházdombi-kiltátót is érintve. A táv a fiataloknak és a tanároknak is könnyen teljesíthető.

Látogatás a Taródi-várba
Könnyed séta a Felsőlővérek patináns utcáin a Taródi-várhoz (gúnynevén Bolondvárba) és annak megtekintése idegenvezetővel. A középkori jellegű várat Sopron önkéntes várépítője egymaga álmodta meg és építette fel élete munkájaként 50 év alatt. Az idegenvezetéssel megismerhetik a favár és a későbbi kővár építésének körülményeit, a vár rejtett titkait és a mester életét, valamint a várban kialakított soproni múzeumot. Fiatalok és felnőttek számára is izgalmas és egyben érdekes kalandozás a Felsőlőverekben, akár önmagában, akár hosszabb kirándulás színesítő elemeként. A vár látogatása idegenvezetővel célszerű. Úgy válik teljes értékűvé az ismeretek és az apró részletek bemutatásával.

Fáklyás esti séta a Sörházdombi-kilátóhoz
Rövid, 1 km-es, 1 óra hosszat tartó program az esti órákban. Célja a Sörházdombi-kilátóból a túravezetővel megismerni az Alpokalja, a Fertő-táj és a Hanság világát a nap utolsó sugarai és a város esti fényei mellett. Izgalmas, fiatalos kaland az osztályok számára.

Történelmi belváros
Klasszikus, de izgalmas idegenvezetés Sopron belvárosában, szakavatott idegenvezetővel melynek során az ódon utcák között felelevenednek a város helyi és országos hírű történelmi eseményei, jótevői és ellenségei.

Éjszakai kirándulás a soproni erdőben
A fiatalok, osztálykirándulók által közkedvelt, különleges élmény többek között fáklyás, éjszakai, erdei sétával fűszerezve. A naplementét az Alpok vonulatai felett még a kilátóból, de a csillagokat már a Soproni-hegyvidék egyik fennsíkjáról tekinthetik meg a város fényétől és zajától távol. Az út során a biztonságot szem előtt tartva testközelből ismerhetik meg az erdő éjszakai életét, a "sötét oldalát".

 

Egész napos osztálykirándulás Sopronban

Ember, erdő, természet!

Kirándulás SopronbanAz egész napos kirándulás azok számára ajánlott, akik több időt is tudnak az erdőben tölteni, akik szeretnének nyugodtan kikapcsolódni és aznap már nem sietnek máshova. A több (kb. 5-8) órás kirándulások során lehetőség nyílik a várostól messzebb fekvő, érintetlenebb, ember által kevésbé háborgatott erdős vidékre is eljutni, ráérősen sétálni. Természetesen ezek a kirándulások, túrák is különösebb erőfeszítés nélkül teljesíthetőek egy átlagos városlakó számára.

Túra hegyen-völgyön át
Izgalmas és tartalmas túra várlátogatással egybekötve azoknak, akik nem elégszenek meg egy rövid sétával, hanem mindent látni szeretnének a soproni kirándulás alkalmával.

Kelták útján a ciklámen nyomában
Változatos út, sok kitérési, bővítési lehetőséggel, amely a különleges és védett növényünk, az erdei ciklámen élőhelyén, a Ciklámen tanösvényen át vezet a kelták egykori földvárának és temetkezési helyeinek maradványaihoz a Várhely-kilátó érintésével.

 

Soproni túrakalauz kirándulóknak

Ismeretterjesztő erdei séták Sopronban idegenvezetővel
Ismeretterjesztő kirándulások, túrák Sopronban túravezetővel
Séta a Taródi-várhoz (Bolondvárhoz) idegenvezetővel Sopronban
Erdei séta a Károly-kilátóhoz a Ciklámen-tanösvény érintésével erdőmérnök túravezetővel
Fáklyás esti séta a soproni Sörgázdombi-kilátóhoz túravezetővel
Szieszta, pihenés a soproni Lőverekben könnyű sétával, túravezetővel
Séta a Soproni Parkerdőben túravezetővel
Séta a soproni Erzsébet-kertbe és a Nyugat-Magyarországi Egyetem botanikus kertjébe, herbáriumába és vadgazdálkodási gyűjtemény
Vasfüggöny kerékpártúra Sopronból a Fertő-tóhoz a Vasfüggöny Múzeum látogatásával és borkóstolással
Túra a Várhely-kilátóhoz, kelta kori földvárhoz, kelta sírhelyekhez a Ciklámen-tanösvény érintésével, túravezetővel
Túra hegyen-völgyön át a Soproni-hegységben túravezetővel
Kerékpáros kirándulás a Soproni-hegyvidék alpesi tájain túravezetővel
Kerékpárkölcsönzés Sopronban